MASAK LEMAK PUCUK GETI / PUCUK TURI Bahan-bahannya:1 ikat pucuk geti - pisahkan ranting dari pucuk dahan, cuci, ambil beberapa ranting dan simpulkan. Lakukan hingga habis.
1 biji keledek (sederhana besar) - kupas, dipotong dadu besar dan direbus hingga empuk. Buang air rebusan keledek.
1 biji bawang besar - mayang nipis
3 ulas bawang putih - hiris nipis
1 biji cili merah - hiris nipis
1 sudu makan ikan bilis
2 cawan santan pekat
2 cawan air
Garam
Serbuk perasa
Cara-caranya:- Masukkan semua bahan ke dalam periuk.
- Masak hingga mendidih dan pucuk geti layu. (pastikan sentiasa dikacau supaya santan tidak pecah lemak.
- Tutup api. Hidangkan.
Related Posts :
ACAR NENASACAR NENASBahan-bahannya:4 potong nenas - hiris nipis1 biji timun - hiris nipis1 biji cili merah - h… Read More...
SAMBAL GORENGSAMBAL GORENGBahan-bahannya:Kacang panjang - potong serong nipis dan digoreng hingga layu3 biji kent… Read More...
SUP SAWI - FISHBALLSUP SAWI - FISHBALLBahan-bahannya:2 pohon sawi - potong21 bungkus fishball (dalam 12 biji fishball) … Read More...
DALCA TETELDALCA TETELBahan-bahannya:600g daging tetel1 cawan santan3 genggam kacang dal - rebus hingga empuk2 … Read More...
DALCA TOMATODALCA TOMATOBahan-bahannya:1 cawan kacang dal - dicuci dan direbus hingga kacang empuk dan pecah-pec… Read More...
0 Response to "MASAK LEMAK PUCUK GETI / PUCUK TURI "
Posting Komentar