MASAK LEMAK CILI API NANGKA-PERUT

MASAK LEMAK NANGKA – PERUT
Bahan2:
Nangka muda
Perut lembu
Santan cair
Santan pekat
2 batang serai - dititik
2 keping asam gelugor


Bahan kisar/tumbuk:
1 inci kunyit hidup
Segenggam cili api
1 biji bawang besar
3 ulas bawang putih


Cara memasak:
Masukkan semua bahan di dalam periuk (kecuali santan pekat)
Masak hingga nangka empuk.
Masukkan santan pekat dan asam gelugor. Masak hingga mendidih.
Masukkan garam dan serbuk perasa. Siap untuk dihidangkan



Related Posts :

  • ACAR NENASACAR NENASBahan-bahannya:4 potong nenas - hiris nipis1 biji timun - hiris nipis1 biji cili merah - h… Read More...
  • SUP SAWI - FISHBALLSUP SAWI - FISHBALLBahan-bahannya:2 pohon sawi - potong21 bungkus fishball (dalam 12 biji fishball) … Read More...
  • DALCA TETELDALCA TETELBahan-bahannya:600g daging tetel1 cawan santan3 genggam kacang dal - rebus hingga empuk2 … Read More...
  • DALCA TOMATODALCA TOMATOBahan-bahannya:1 cawan kacang dal - dicuci dan direbus hingga kacang empuk dan pecah-pec… Read More...
  • COLESLAW COLESLAWBahan-bahannya:Kobis bulatKarot merahColeslaw dressing - saya guna Lady's Choice … Read More...

0 Response to "MASAK LEMAK CILI API NANGKA-PERUT"

Posting Komentar

wdcfawqafwef