Bahan-Bahan:
1 paket agar-agar 30g
3/4 cawan gula
6 cawan air
1 tudung esen vanila
1 tin susu carnation (bahagikan dua)
secubit garam1/2 tupperware saki baki kek coklat
Cara Membuatnya:
Masakkan agar2 dengan air.
Bila dah larut masukkan gula, masak hingga hancur.
Masukkan separuh susu.
Masukkan esen.
Masak sampai mendidih.
Sementara itu mesinkan baki separuh susu dengan kek coklat.
Keluarkan sebahagian agar2 susu, masukkan dalam acuan separuh. Biarkan sejuk. Bila sejuk lorekkan sediki - tujuan untuk mencantumkan putih dan coklat.
Baki separuh lagi agar2 susu, campurkan dengan campuran 6. (susu dan kek).
Tuangkan separuh lagi bahagian acuan dengan agar2 campuran coklat.
Sejukkan dalam peti ais.
Selasa, 16 Juni 2009
Resepi Agar-agar
0 Response to "Agar-Agar Kek Coklat"
Posting Komentar