Bahan-bahan:(2org)2 cwn tepung beras
2 cwn tepung gandum
Sedikit tepung ubi
Sedikit air panas
Sedikit air sejuk
Cara-cara membuatnya:-1)Tuangkan sdkt air panas ke dlm tpg gandum,tpg beras & tepung ubi.Gaul sebati
Kemudian campurkan air sejuk
2)Tekan adunan dlm periuk di atas api yg berisi air mendidih.Acuan yg saya gunakan ialah acuan maruku.
3)Bila dh terapung..maknanya dh masak le tu.Toskan..rendam dlm air sejuk.Toskan.Siap
Related Posts :
Laksa SarawakBahan-bahan1 paket mee bee-hoon1 paket besar perencah laksa (boleh didapati di supermarket)1 biji ke… Read More...
LaksamBahan-bahan:3cwn tpg beras1/2 cwn tpg gandum4cwn air suamBahan kuah:Ikan(direbus,dibuang tulang)-mcm… Read More...
Laksa JohorIngredients A: 125 ml / 4 fl oz Vegetable Oil 2 litres / 64 fl oz Coconut Milk (Santan Cair) 500 g /… Read More...
Laksa JohorBahan-bahan ( 12-15 orang )1 paket sphagetti (direbus dengan air dan 1 sudu besar minyak sehingga le… Read More...
Laksa Tepung BerasBahan-bahan:(2org)2 cwn tepung beras2 cwn tepung gandumSedikit tepung ubiSedikit air panasSedikit ai… Read More...
0 Response to "Laksa Tepung Beras"
Posting Komentar